LA CUINA DELS CARTOIXANS

LA CUINA DELS CARTOIXANS

ANÒNIM

23,00 €
IVA inclós
Editorial:
BARCINO
Any d'edició:
2022
ISBN:
978-84-7226-902-6
Pàgines:
440
23,00 €
IVA inclós
Afegir a favorits

Volum número 5 de l'exitosa col·lecció de receptaris històrics de cuina catalana Set Portes.
Conté els primers receptaris de l'època moderna, quan arriben per primer cop a Catalunya els aliments procedents d'Amèrica, com el tomàquet, la patata o el pebrot. A partir d'aquest moment la cuina catalana farà un tomb per sempre.

El llibre presenta dos manuscrits diferents: el Llibre de cuina d'Escaladei, i el Llibre molt apte per al govern de la cartuxa de Montalegre. El primer, pel seu contingut culinari i per les seves característiques, l'hem de considerar representatiu de la cuina elaborada en el monestir durant la segona meitat del segle XVI, representativitat que romandrà fins els primers anys del següent. En canvi, el contingut del manuscrit de Montalegre reflecteix la pràctica culinària de les darreres dècades del segle XVII i que encara es practicava en la segona dècada del segle XVIII. Aquesta seqüència ens permet observar una lenta dinàmica de canvi dels sistemes alimentaris amb novetats significatives respecte dels productes i les elaboracions.

Com en la resta de títols de la col·lecció, els manuscrits van acompanyats dels corresponents estudis històric, filològic i gastronòmic, a cura de Maria A. Pérez Samper, Jordi Bages, Jaume Dantí, Marc Sogues i la Fundació Alícia.

A més a més, en tractar-se del primer volum corresponent a l'època moderna, conté un estudi extraordinari sobre els nous aliments americans a la cuina catalana.

Articles relacionats

  • COMIDA MEXICANA
    CIENFUEGOS, ROSA
    Disfruta de una de las cocinas más diversas y deliciosas del mundo La comida mexicana puede parecer fácil de elaborar. Pero… ¿un taco con alma? Eso es otra historia. Muchos se han enfrentado a esta antigua cocina y sus impactantes sabores. Y la mayoría ha fracasado. Afortunadamente, este libro es la propuesta más auténtica. Rosa Cienfuegos viaja a lo largo y ancho de su tierra ...
    Disponibilitat inmediata

    24,95 €

  • DELICIAS PARA SORPRENDER
    SANCHEZ SOTOMAYOR, PAMELA
    Pamela, del canal de YouTube '¡Quiero Cupcakes!' nos presenta su primer libro de recetas de repostería creativa.En él nos muestra 100 recetas explicadas paso a paso, con sus mejores trucos y consejos para que la repostería sea más sencilla que nunca. Podemos encontrar tartas, cupcakes, galletas, postres rápidos y un sin fin de delicias ideales para cualquier ocasión. Es una sel...
    Disponibilitat inmediata

    20,95 €

  • UN PASEO POR ORIENTE.(MASTERCHEF)
    SHINE / RTVE
    Atrévete con la cocina asiática de la mano de MasterChef.Un paseo por Oriente te invita a descubrir los sabores más exquisitos de la cocina asiática. Desde la sutileza del sushi japonés hasta los intensos aromas de los curris tailandeses, este libro del talent show culinario más famoso de la televisión recoge recetas deliciosas de países como Corea del Sur, China, Filipinas, In...
    Disponibilitat inmediata

    22,90 €

  • PINTXOS Y TAPAS
    ROYO, KOLDO
    En este libro, Koldo Royo te enseñará que las pequeñas joyas gastronómicas pueden ser exquisitas y sencillas de hacer. Escogiendo los ingredientes básicos y teniendo un poco de imaginación, lograrás resultados espectaculares. Pintxos, montaditos, cucharitas, minis, vasitos y todas las tapas que necesitas conocer para ser el perfecto anfitrión en las ocasiones especiales. Siguie...
    Disponibilitat inmediata

    21,95 €

  • CREMO!
    NICOLAU ROCABAYERA, MARIA
    CREMO! La nova revolució de Maria Nicolau. Columna publica Cremo!, el nou llibre de Maria Nicolau. Reflexionsgastronòmiques de la cuinera més revolucionària dels últims anys.El fenomen que ha revolucionat la gastronomia «Cremo!» és el crit d’alerta que s’etziba a les cuines professionals quan es carrega una olla que pesa o una paella amb oli roent quan passem pel costat d’un co...
    Disponibilitat inmediata

    19,90 €

  • CUINOLOGIA
    FARRIMOND, DR. STUART
    Les principals tècniques culinàries, explicades gràcies a la ciència. Descobreix amb Cuinologia els conceptes fonamentals de la cuina, juntament amb els millors consells pràctics i tècniques pas a pas, i converteix la teva cuina en un autèntic laboratori gastronòmic. Hi trobaràs resposta a les preguntes que fins ara no tenien solució i capítols dedicats als principals aliments...
    Disponibilitat inmediata

    24,95 €

Altres llibres de l'autor

  • LA MORT DEL REI ARTÚS
    ANÒNIM
    En aquesta novel·la llegim totes les aventures que hem vist protagonitzades per Keira Knightley, Richard Gere, Sean Connery o els Monty Python entre molts d'altres. Des dels amors de Lancelot i la reina Ginebra, a la trista existència de la donzella de Ca ...
    Disponibilitat inmediata

    24,50 €

  • GALVANY I EL CAVALLER VERD
    ANÒNIM
    Disponibilitat inmediata

    17,50 €

  • EL FLAUTISTA D'HAMELÍN
    ANÒNIM
    Consultar disponibilitat

    5,90 €

  • ALADÍ
    ANÒNIM
    Mayores y pequeños podrán compartir un viaje de aventuras por aquellas historias de siempre que no han perdido vigenciay que conservan, a pesar del paso del tiempo, el encanto de los relatos clásicos. Dejaros emocionar por los cuentos de todala vida, por la magia contagiosa de un universo imaginario que no deja indiferente a ningún lector. ...
    Consultar disponibilitat

    2,00 €

  • EL CANT DELS NIBELUNGS
    ANÒNIM
    El Cant dels Nibelungs és una de les grans obres literàries que ens va llegar l'edat mitjana i una de les que més han influït la posteritat. Composta pels volts de l'any 1200, aquesta epopeia que celebra les proeses dels antics guerrers, talment com la Ilíada homèrica, ens ofereix una captivadora combinació de virtuts cortesanes i honors cavallerescos, però també d'odis, deslle...
    Consultar disponibilitat

    36,00 €

  • LAZARILLO DE TORMES
    ANÒNIM
    El Lazarillo de Tormes (1554) es una de las novelas más importantes de la literatura española del Siglo de Oro. Escrita en forma epistolar, narra en primera persona la trayectoria de Lázaro, su ascenso social desde su infancia, en la que sirvió a varios amos, hasta su actual posición como pregonero bajo la protección del arcipreste. Constituye una feroz crítica a la sociedad de...
    Consultar disponibilitat

    9,95 €